Monday, February 25, 2008

Το πρώτο μου blogoπαιχνίδι!

Μετά από πρόσκληση των φίλων b|a|s|n\i/a και x-oyranoy (παιδιά άργησα λιγάκι, αλλά είχα δουλίτσα το σ/κ και δε σέρφαρα παρά ελάχιστα...), λαμβάνω τη σκυτάλη στο εξής ενδιαφέρον παιχνίδι:

Συνοπτικά εδώ οι κανονισμοί του παιχνιδιού :
1. πιάνουμε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μας αυτή τη στιγμή
2. το ανοίγουμε στη σελίδα 123 (αν είναι μικρό, παίρνουμε το επόμενο κοντύτερα σε μας, που έχει τουλάχιστον 123 σελίδες)
3. βρίσκουμε την πέμπτη πρόταση
4. αντιγράφουμε τις επόμενες τρείς δλδ την έκτη, έβδομη και όγδοη και

5. βρίσκουμε άλλους πέντε ατυχείς να τους πασάρουμε το παιχνίδι...


Ιδού οι ζητούμενες προτάσεις:

'Επίσης, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις επιδοτήσεις κατάρτισης, τους δασμούς, τους ποσοτικούς περιορισμούς και τις εξαγωγικές επιδοτήσεις για να προστατευτούν οι αναδυόμενες βιομηχανίες. Οι άνθρωποι αποκτούσαν δεξιότητες από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, έγιναν υπεργολάβοι, αντικατέστησαν τις εισαγωγές με τοπικώς παραγόμενα προϊόντα, επινόησαν νέα προϊόντα και χρηματοδότησαν νέες επιχειρήσεις με το τοπικό χρήμα από πρώην γαιοκτήμονες. Η πόλη της Ταϊπέι και η περιοχή της κατέστη κυψέλη δραστηριότητας που πρώτα λειτουργούσε τοπικά, ύστερα είχε συναλλαγές με την περιοχή του Ειρηνικού (Pacific Rim), με πόλεις που ήταν στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης, και κατόπιν, παγκοσμίως.'

από το Μικρό Βιβλίο για τη Γη, του James Bruges



Ένα πολύ μικρό σε μέγεθος βιβλιαράκι, που μας δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τα προβλήματα του πλανήτη. Το συστείνω ανεπιφύλακτα!

Προσκαλώ κι εγώ με τη σειρά μου όλους τους βιβλιόφιλους fellow bloggers που έχουν διάθεση, να συμμετάσχουν και να μας παρουσιάσουν ένα βιβλίο!




Tuesday, February 19, 2008

Για όλους όσους αγαπούν τα ζώα

Βρήκα ένα ενδιαφέρον link , με γλυκύτατα πλασματάκια που περιμένουν μια ζεστή αγκαλιά! Ας μην ξεχνάμε, ωστόσο, πως τα ζώα θέλουν όχι μόνο την αγάπη μας, αλλά και υπευθυνότητα. Καλύτερα να το σκεφτούμε σοβαρά προτού υϊοθετήσουμε ένα κατοικίδιο, ώστε να μην κινδυνέψει αργότερα μια ψυχή να καταλήξει στο δρόμο...

Είναι στο χέρι μας να έχουν μια καλύτερη τύχη!

Update: είχατε δίκιο για το link, νομίζω το διόρθωσα! Για τσεκάρετε τώρα... αν δε σας βγει ούτε τώρα, η διεύθυνση είναι http://strayshelp.blogspot.com/

Friday, February 15, 2008

Απογοήτευση

Υποσχόμαστε και ζητάμε αγάπη. Καρδιές, τριαντάφυλλα μπακαρά, δώρα και μηνύματα αγάπης παντοτινής. Δε μας λείπει η αγάπη. Αγάπη έχει αυτός ο κόσμος αρκετή, για πράγματα σημαντικά κι ασήμαντα.. Λίγη παραπάνω ανεκτικότητα μας λείπει. Ανεκτικότητα και αλληλοσεβασμός. Για το διαφορετικό, για τον Άλλο, για την ανθρώπινη υπόστασή του, για το δικαίωμα σε μια ζωή με ποιότητα.

Friday, February 8, 2008

πρωινή έκπληξη

Σήμερα το πρωί ξύπνησα πολύ ευδιάθετη. Βγήκα έξω στο κηπάκι μου και κοίταξα ένα ένα όλα τα φυτά. Τα αγαπώ και το ξέρουν, γι'αυτό και πηγαίνουν καλά. Μόνο μια ζαρντινιέρα ήταν άδεια μέχρι τώρα, νόμιζα πως οι βολβοί που είχα φυτέψει είχαν μουχλιάσει. Καθώς πλησίασα, πρόσεξα μια πράσινη μυτούλα που ξεπρόβαλλε δειλά από το χώμα. Ήταν μια από τις τουλίπες μου, που θέλησε να ξανανταμώσουμε και αυτή την άνοιξη.

Μικρά, απλά πράγματα που με κάνουν να χαμογελώ και με γεμίζουν αισιοδοξία.