Monday, February 25, 2008

Το πρώτο μου blogoπαιχνίδι!

Μετά από πρόσκληση των φίλων b|a|s|n\i/a και x-oyranoy (παιδιά άργησα λιγάκι, αλλά είχα δουλίτσα το σ/κ και δε σέρφαρα παρά ελάχιστα...), λαμβάνω τη σκυτάλη στο εξής ενδιαφέρον παιχνίδι:

Συνοπτικά εδώ οι κανονισμοί του παιχνιδιού :
1. πιάνουμε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μας αυτή τη στιγμή
2. το ανοίγουμε στη σελίδα 123 (αν είναι μικρό, παίρνουμε το επόμενο κοντύτερα σε μας, που έχει τουλάχιστον 123 σελίδες)
3. βρίσκουμε την πέμπτη πρόταση
4. αντιγράφουμε τις επόμενες τρείς δλδ την έκτη, έβδομη και όγδοη και

5. βρίσκουμε άλλους πέντε ατυχείς να τους πασάρουμε το παιχνίδι...


Ιδού οι ζητούμενες προτάσεις:

'Επίσης, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις επιδοτήσεις κατάρτισης, τους δασμούς, τους ποσοτικούς περιορισμούς και τις εξαγωγικές επιδοτήσεις για να προστατευτούν οι αναδυόμενες βιομηχανίες. Οι άνθρωποι αποκτούσαν δεξιότητες από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, έγιναν υπεργολάβοι, αντικατέστησαν τις εισαγωγές με τοπικώς παραγόμενα προϊόντα, επινόησαν νέα προϊόντα και χρηματοδότησαν νέες επιχειρήσεις με το τοπικό χρήμα από πρώην γαιοκτήμονες. Η πόλη της Ταϊπέι και η περιοχή της κατέστη κυψέλη δραστηριότητας που πρώτα λειτουργούσε τοπικά, ύστερα είχε συναλλαγές με την περιοχή του Ειρηνικού (Pacific Rim), με πόλεις που ήταν στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης, και κατόπιν, παγκοσμίως.'

από το Μικρό Βιβλίο για τη Γη, του James Bruges



Ένα πολύ μικρό σε μέγεθος βιβλιαράκι, που μας δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τα προβλήματα του πλανήτη. Το συστείνω ανεπιφύλακτα!

Προσκαλώ κι εγώ με τη σειρά μου όλους τους βιβλιόφιλους fellow bloggers που έχουν διάθεση, να συμμετάσχουν και να μας παρουσιάσουν ένα βιβλίο!




11 comments:

Γιώργος Χρηστινίδης said...

Αφού το συστήνεις θα το αναζητήσω. Πάντως έχει ωραίο εξώφυλλο.
Καλησπέρα κι από κοντά.

b|a|s|n\i/a said...

τώρα που πήρες το βάπτισμα των παιγνίων θα σε έχουμε στα υπόψη, καλό βράδυ...:)

mmexer said...

Είναι ωραίο που έστω και με τσέπης υπάρχει ένα τέτοιο βιβλίο.... :)
άντε και εις άλλα μπλογκοπαίχνιδα με υγεία!

Γιώργος Χρηστινίδης said...

Tulipa πού είσαι; Είσαι καλά;

tulipa nera said...

γιώργο μου είμαι καλά! Έπεσε φορτωμένο προγραμματάκι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά το σ/κ θα επανακάμψω, i promise! Μου έλειψε η βόλτα στη blogογειτονιά! Όσο για το βιβλίο, αξίζει να το ψάξεις...

b|a|s|n\i/a χαίρομαι! Αναμένω νέο παιχνιδάκι:)

mmexer καλωσήλθες κι από τα μέρη μας! Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει και αναφορά σε άλλα για κάθε ζήτημα που πραγματεύεται. Χρήσιμο...

Καληνύχτα φίλοι μου!

KitsosMitsos said...

Ωραίο φαίνεται!
Την καλησπέρα μου.

mahler76 said...

Το βιβλίο δεν το ήξερα αλλά μπήκε στα υπ' όψην.
Και επειδή τα κακά έρχονται συνήθως μαζί, μόλις έλαβες και τη 2η πρόσκληση σου σε παιχνίδι.
2 τραγούδια με τα οποία θα έλεγες το σε αγαπάω, ένα από γυναίκα, ένα από άντρα καλλιτέχνη. Φυσικά μπορείς να αρνηθείς ή να το κάνεις όποτε θες, παρεξήγηση δεν υπάρχει.
Καλό σου βράδυ.

tulipa nera said...

kitsomitso μια ζεστή καλησπέρα και σε σένα, έστω και περασμένα μεσάνυχτα πια... :)

mahler76 σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Αυτό έλειπε, να μην ανταποκριθώ. Μ' αρέσουν πολύ τα παιχνίδια! Αύριο νέα ανάρτηση- απάντηση!!

Καλό βράδυ! Σας φιλώ όλους*

iLiAs said...

..καλό μήνα τουλίπα...ανθίζεις σιγά-σιγά :)

Dr_MAD said...

Τελικά κανείς δεν ξέφυγε από αυτό το παίγνιο. Πάντως η επιλογή σου εξαιρετική και εναλλακτική. Εγώ πάλι σα μακακας νοιώθω που είχα επιλέξει μια βλακεία και μισή που διάβαζα εκείνη την εποχή. Μπρρρ. Μόλις βρω χρόνο θα το αναζητήσω και το δικό σου. Γενικά λατρεύω αυτά τα "μικρά βιβλία", αν και δεν πάνε με τη βιβλιοθήκη μου! χαχαχα

Καλό μήνα ;-)

tulipa nera said...

ilia καλό μήνα!
Φιλιά πολλά!

mad καλωσόρισες! Καλό μήνα και σε σένα! Το συγκεκριμένο δεν είναι η πρώτη φορά που το διαβάζω, έτυχε όμως να χρειαστώ κάποιες πληροφορίες και το ξανα-αναζήτησα. Με αυτή την αφορμή το παρουσίασα κι εδώ. Άλλωστε δεν είναι ευρέως γνωστό, και αξίζει να το μάθουν όσοι ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα.

Πάντως για να το διάβαζες αυτό που πρότεινες, θα είναι καλό, αλλιώς θα είχες κλείσει το βιβλίο :)

Καλό σαββατόβραδο guys!